Anxiety

Personi i ulur dhe shikon nga dritarja me dorën në gojë.

Mbi 40 milionë amerikanë të rritur kanë një çrregullim ankthi, duke e bërë këtë lloj të gjendjes së shëndetit mendor më të zakonshmin tek ata më të vjetër se 18 vjeç 1 Me Çrregullimet e ankthit zakonisht fillojnë gjatë fëmijërisë së vonë ose adoleshencës së hershme, por ato mund të fillojnë në çdo moshë.

Fatkeqësisht, më shumë se 60% e njerëzve që luftojnë me çrregullime ankthi nuk marrin trajtim 1 Me Kjo është një tragjedi e vërtetë sepse këto kushte janë jashtëzakonisht të shërueshme. Shpresojmë që rritja e edukimit në lidhje me ankthin dhe trajtimet e shumta në dispozicion do të rezultojë në marrjen e më shumë njerëzve ndihmën që u nevojitet.

Frika dhe ankthi, në rrethana specifike, nuk janë asgjë për tu shqetësuar. Frika shkakton përgjigjen tonë natyrale të “fluturimit, luftës ose ngrirjes”, e cila na bën të gatshëm të ikim ose të qëndrojmë dhe të luftojmë një kërcënim serioz. Frika dhe ankthi janë përgjigje adaptive që janë të nevojshme për mbijetesë.

Me shume se 60 %

e njerëzve që luftojnë me çrregullimet e ankthit nuk marrin trajtim 1 Me

Sidoqoftë, ndonjëherë, njerëzit kanë frikë dhe përgjigje ankthi që shkaktohen pa ndonjë kërcënim, ose ata mund ta shohin një kërcënim si më të rrezikshëm se sa është në të vërtetë. Për njerëzit që luftojnë me kushtet e ankthit, frika dhe shqetësimi i tyre pengojnë aftësinë e tyre për të funksionuar dhe kompromenton aftësinë e tyre për të shijuar jetën. Për fat të mirë, ka një bollëk mbështetjeje dhe mundësi të shumta trajtimi në dispozicion për menaxhimin e ankthit.

Shenjat dhe simptomat e zakonshme të ankthit


 • Panik ose frikë
 • Ndiheni nervoz, i shqetësuar ose i tensionuar
 • Rritja e nervozizmit
 • Frymëmarrje e shpejtë
 • Rritja e rrahjeve të zemrës
 • Ftohtësi, mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në duar dhe / ose këmbë
 • Djersitje
 • Probleme me gjumin
 • Keni probleme për të kontrolluar shqetësimin ose të mendoni për gjëra të tjera përveç shqetësimit
 • Duke pasur dëshirën për të shmangur gjërat që shkaktojnë shqetësimin

Nëse keni vështirësi në qasjen në kujdes ose nëse keni probleme me planin tuaj shëndetësor, Departamenti i Sigurimeve në Teksas dhe Zyra e Ombudsmanit të Komisionit të Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore në Teksas mund të jetë në gjendje të ndihmojë. Ato gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të mësoni më shumë rreth të drejtave tuaja.


Burimet

 1. Shoqata e Ankthit dhe Depresionit e Amerikës: Fakte dhe Statistika.
  https://adaa.org/about-adaa/press-room/facts-statistics
Burimet e çrregullimit të ankthit

Mësoni më shumë rreth Ankthit dhe kushte të tjera shëndetësore të sjelljes në Qendrën tonë të eLearning. Kurset e shpejta, informative janë krijuar për t’ju pajisur me njohuri, burime dhe shpresë për të ardhmen – për veten tuaj ose për dikë tjetër që ju intereson.

Vizitoni Qendrën eLearning

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now