Ndihmë për dikë tjetër

Dy persona të përqafuar fort
Dy persona që përqafohen fort

Si të ndihmojmë

Ji atje

Të qenit i hapur dhe i disponueshëm për të dashurin tuaj dhe shprehja e kujdesit dhe shqetësimit tuaj mund të jetë ndihma më e madhe nga të gjithë. Kujdesi dhe mbështetja e familjes, miqve dhe të dashurve të tjerë mund të sjellë një ndryshim të madh për dikë që jeton me një shëndet mendor ose çrregullim të përdorimit të substancave, ose dikë që thjesht po kalon një kohë të vështirë. Një nga mënyrat që mund të ndihmoni është duke qenë në dispozicion për të folur, për t’i ndihmuar ata të bëjnë thirrje telefonike për të caktuar takime dhe për t’u ofruar të shkojnë me ta në takimet e tyre me një profesionist shëndetësor. Të ndjeheni vetëm ose të mbingarkuar është e zakonshme për individët që përjetojnë sfida të shëndetit mendor, kështu që vetëm të dish që je aty për ta mund të ndihmojë jashtëzakonisht shumë.

Kur flisni me një të dashur për shëndetin e tyre mendor, përpiquni të jeni sa më mbështetës, i hapur dhe i durueshëm. Çështjet e shëndetit mendor mund të jenë tepër të vështira për të folur, veçanërisht për dikë që tashmë ndihet vetëm, i hutuar ose i mbingarkuar. Mos harroni se një nga gjërat më të rëndësishme, të dobishme që mund të bëni është të komunikoni me një të dashur që ju intereson. Helpfulshtë gjithashtu e dobishme të përqendroheni më shumë në dëgjim sesa në “rregullimin” e një problemi.

Njoftojini të dashurit tuaj që ajo që po ndiejnë dhe po kalojnë nuk është faji i tyre dhe është shumë më e zakonshme sesa mendojnë shumica e njerëzve. Ju gjithashtu mund t’i bëni me dije se ka shpresë!

Ji i ditur

Të kesh njohuri për shëndetin mendor mund të të ndihmojë të jesh mbështetës në shumë mënyra. Nëse jeni të njohur me shenjat e çrregullimeve më të zakonshme, mund t’i dalloni ato më lehtë. Plus, sa më shumë që dini për çështjet e shëndetit mendor, aq më të ndjeshëm mund të jeni ndaj asaj që mund të kalojë i dashuri juaj. Ju mund të mësoni për disa nga çrregullimet më të zakonshme dhe të gjeni burime për secilën prej nesh Faqja e Kushteve të Përbashkëta dhe aksesoni modulet e trajnimit falas online Me

Ju gjithashtu mund të jeni mbështetës i të dashurit tuaj duke i ndihmuar ata të marrin vendime të informuara në lidhje me kërkimin e kujdesit nëse kjo është ajo që ata vendosin të bëjnë. Por mos harroni, zgjedhja në fund të fundit varet nga ata. Shikimi i trajtimit kur jeni duke u përpjekur tashmë të përballeni me simptomat e një gjendje të shëndetit mendor mund të jetë dërrmuese dhe e frikshme. Të kesh dikë që kujdeset për ty dhe është aty për të të mbështetur mund të jetë e domosdoshme. Përveç leximit të kushteve të shëndetit mendor, ju mund të kërkoni informacione dhe burime të besueshme, të ligjshme për të ndarë me të dashurin tuaj.

Nëse i dashuri juaj mendon se mund të ketë një problem të shëndetit mendor, por nuk është i sigurt, ai mund të bëjë një shfaqje falas, private në internet, si ato në Faqja e Shëndetit Mendor Amerika (MHA) Me Ata kanë shumë shfaqje të ndryshme në dispozicion dhe, në fund të faqes, ata ofrojnë këshilla se cili shqyrtim të bëhet. Pasi dikush të bëjë një kontroll, atij do t’i sigurohen informacione, burime dhe mjete për t’i ndihmuar ata të kuptojnë dhe përmirësojnë shëndetin e tyre mendor.

Behu aktiv

Një mënyrë tjetër për të ndihmuar të dashurin tuaj është t’i ndihmoni ata të gjejnë një ofrues të trajtimit nëse vendosin të ndjekin trajtimin ose nëse duan të shikojnë në testimin për një diagnozë. Një mënyrë për të gjetur trajtim është duke përdorur mjetin tonë Gjeni një Provider. Nëse ata janë më komodë që së pari të shohin mjekun e tyre të rregullt, inkurajojini që ta bëjnë këtë. Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se disa ofrues mund të kenë lista pritjeje. Nëse i dashuri juaj e has këtë gjatë kërkimit të tij për një ofrues, ju mund t’i ndihmoni ata të blejnë ofrues të tjerë, të inkurajoni përdorimin e vetë-kujdesit ndërsa prisni datat e takimit dhe më e rëndësishmja, t’i inkurajoni të mos heqin dorë nga kërkimi i tyre per ndihme.

Ju gjithashtu mund të ofroni të bëni ato takime të para ose të shkoni me një të dashur te mjeku. Këto hapa fillestarë mund të jenë të vështirë nëse personi juaj i dashur nuk ka shumë energji, po ndjen shumë ankth ose ka probleme me përqendrimin. Për më tepër, ndihmoni të dashurin tuaj duke i ndihmuar në krijimin e një liste pyetjesh për të kërkuar mjekun ose ofruesin e trajtimit. Mund të jetë e dobishme të shkoni në një takim me një listë të pyetjeve me shkrim në mënyrë që ata të mos harrojnë të përmendin informacione kritike.

Pyesni të dashurin tuaj se si mund të ndihmoni. Ata janë ekspert për ato që po kalojnë, kështu që do të jenë në gjendje t’ju tregojnë më së miri atë që ju nevojitet.


Nëse ju ose dikush për të cilin kujdeseni po përjeton një krizë, ju lutemi kërkoni ndihmë menjëherë!

Zgjidhni nga një listë e Qarqeve më poshtë.


Teksasi 2-1-1

Numri i krizës së Autoritetit Shëndetësor Mendor ose Shëndetit të Sjelljes

Jetëgjatësia kombëtare për parandalimin e vetëvrasjes

Lifeline është një linjë telefonike falas, konfidenciale e krizës, e cila është në dispozicion për të gjithë 24/7. Lifeline lidh telefonuesit me qendrën më të afërt të krizës në rrjetin kombëtar Lifeline. Këto qendra ofrojnë këshillime për kriza dhe referime për shëndetin mendor. Njerëzit që janë të shurdhër, të vështirë për të dëgjuar, ose kanë humbje dëgjimi mund të kontaktojnë Lifeline nëpërmjet TTY duke dialing 711 dhe pastaj 988.

Linja e tekstit të krizës

Linja telefonike e Krijimit të Krizave është në dispozicion 24/7. Linja e Tekstit të Krizave i shërben kujtdo, në çdo lloj krize, duke i lidhur ata me një këshilltar për krizat i cili mund të sigurojë mbështetje dhe informacion.

Vija e Krizave të Veteranëve

Linja e Krizës së Veteranëve është një burim falas, konfidencial që lidh veteranët 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë me një reagues të trajnuar. Shërbimi është në dispozicion për të gjithë veteranët, edhe nëse ata nuk janë të regjistruar në VA ose të regjistruar në kujdesin shëndetësor VA. Njerëzit që janë të shurdhër, me vështirësi në dëgjim ose që kanë humbje dëgjimi mund të telefonojnë 1-800-799-4889 Me

Projekti Trevor – Ndihma për Vetëvrasjen LGBTQ

Qendra eLearning

Vizitoni tonën Qendra eLearning e Shëndetit të Sjelljes për më shumë burime se si të ndihmoni veten dhe të tjerët me kushte shëndetësore të sjelljes.

Shkoni te Qendra eLearning

Kujdesu për veten

Së fundi, kujdesi për veten është i rëndësishëm për t’u siguruar që mund të ndihmoni dikë tjetër. Lidhur me shëndetin tuaj ndërsa ndihmoni dikë tjetër, merrni parasysh të bëni gjëra për të menaxhuar stresin tuaj si të argëtoheni, të hani shëndetshëm, të jeni aktiv ose të flisni me dikë tjetër. Mund të kontaktoni dikë që njihni ose të konsideroni bashkimin me një grup mbështetës për anëtarët e familjes të njerëzve me probleme të shëndetit mendor. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth menaxhimit të stresit dhe kujdesit për shëndetin tuaj mendor, mos ngurroni të vizitoni faqen tonë Faqja e Mirëqenies së Shëndetit Mendor dhe burimet Me

Për informacione dhe burime shtesë:

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now