Fëmijët

Dy të rritur duke mbajtur duart e një fëmije, të gjithë në shtrat, duke folur me një person me stilolaps dhe letër

1 në 4 fëmijë do të ketë një sëmundje mendore gjatë fëmijërisë 1 Me

Fëmijët, ashtu si të rriturit, mund dhe jetojnë me simptoma të gjendjeve të shëndetit mendor. Statistikat kombëtare tregojnë se një në katër fëmijë do të ketë një sëmundje mendore gjatë fëmijërisë. Si të rritur, ne mund t’i kushtojmë vëmendje të madhe humorit, emocioneve dhe sjelljeve të një fëmije për të ditur se kur ata mund të kenë nevojë për ndihmë të shëndetit mendor. Fëmijët e diagnostikuar dhe trajtuar herët kanë më shumë të ngjarë të kenë një cilësi më të mirë të jetës në shtëpi dhe në komunitetet e tyre.

Simptomat mund të jetë e vështirë të vërehen tek fëmijët, pasi ato nuk duken gjithmonë njësoj si tek të rriturit. Shpesh, simptomat e kushteve të shëndetit mendor shfaqen tek fëmijët si ndryshime në sjellje sepse fëmijët e vegjël nuk janë aq të aftë të artikulojnë me fjalët e tyre se si po ndihen ose çfarë po mendojnë.

Shenjat dhe simptomat e zakonshme të kushteve të shëndetit mendor tek fëmijët


  • Makthe
  • Sjellje e dhunshme / agresive
  • Zemërimet e shpeshta të temperamentit jo tipike për moshën e tyre
  • Ndryshimi në performancën e shkollës
  • Lagështimi i shtratit kur paraprakisht stërvitet tualeti / mbi moshën tipike
  • Shqetësim / shmangie e tepërt e aktiviteteve të jetës
  • Sjellje e tepruar sfiduese / e pabindur

Ndërsa këto janë disa simptoma të zakonshme, jo të gjithë fëmijët do të kenë të njëjtat simptoma. Shtë e rëndësishme të vërehen ndryshime nga sjelljet tipike të një fëmije.

Abuzim femije

Abuzimi me fëmijët përfshin katër kategori kryesore: abuzimin fizik, neglizhencën, abuzimin seksual dhe abuzimin emocional. Importantshtë e rëndësishme të njihni shenja dhe simptoma të llojeve të ndryshme të abuzimit të fëmijëve. Nëse dyshoni për ndonjë formë të abuzimit të fëmijëve, është ligji i Teksasit ta raportoni atë në mënyrë që ta mbani fëmijën të sigurt[Texas Family Code Section 261.101 (a)] Me Mos raportimi i abuzimit të dyshuar të fëmijëve është vepër penale.

Nëse dyshoni se po ndodh abuzimi me fëmijët, ju lutemi raportoni në Departamentin e Shërbimeve të Mbrojtjes së Familjes duke telefonuar në linjën telefonike 24-orëshe të abuzimit pa pagesë në 1-800-252-5400 nga kudo në Shtetet e Bashkuara për të raportuar abuzimin ose neglizhimin që ndodhi në Teksas. Ju gjithashtu mund të raportoni në internet Me

Për më tepër, ju mund të telefononi Linjën Kombëtare të Abuzimit të Fëmijëve në (800) 4-A-Child (800-422-4453) Me


Burimet

  1. CDC – Shëndeti Mendor i Fëmijëve.
    https://www.cdc.gov/childrensmentalhealth/data.html

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now