Rruga drejt Rimëkëmbjes

dy persona me çanta shpine në male - burri ndihmon gruan të ngrihet në grumbullin e shkëmbinjve

Në një moment, kushtet e shëndetit mendor dhe përdorimit të substancave u menduan të ishin shumë të vështira, për të mos thënë të pamundura, për t’u kapërcyer ose menaxhuar. Por tani e dimë që individët mund të mësojnë të menaxhojnë kushtet e tyre shëndetësore dhe shpesh të shërohen plotësisht. Kur njerëzit dëgjojnë fjalën “shërim”, ata mund të mendojnë për rimëkëmbjen nga alkooli ose përdorimi i drogës. Ndërsa kjo fjalë mund të përdoret në atë drejtim, është gjithashtu një term universal që do të thotë të kthehesh në një gjendje shëndetësore dhe mirëqenie.

Në shëndetin e sjelljes, shërimi…

  • është një proces ndryshimi që i ndihmon njerëzit të lëvizin drejt potencialit të tyre të plotë.
  • inkurajon njerëzit të përfshihen në vendosjen dhe arritjen e qëllimeve të tyre.
  • nuk ndodh brenda natës.
  • duket ndryshe për secilin person.
  • përqendrohet tek individët që rikthejnë ndjenjën e qëllimit dhe vlerës në jetën e tyre.
  • nuk lejon që një sëmundje të përcaktojë dikë.
  • siguron shpresë për të ardhmen.

E thënë thjesht, nga njerëzit nuk pritet që thjesht të përballen me simptomat e kushteve të tyre shëndetësore, por inkurajohen të gjejnë qëllimin dhe të kontribuojnë në mënyrë domethënëse për komunitetet e tyre.

Edhe për ata që janë në rrugën e rikuperimit, mund të ketë një rikthim ose kthim të simptomave të padëshiruara. Ne e dimë që rikuperimi është një proces ciklik, jo linear. Njerëzit shpesh e shohin një rikthim si një dështim, i cili mund të bëjë që individët të heqin dorë nga përpjekjet e tyre ose të shmangin kontaktet me ofruesit e tyre të shëndetit. Kthimi në përdorim është më i zakonshmi në shërimin e hershëm të një personi dhe mund të shihet si një mundësi për të mësuar dhe rritje. Mbështetja në procesin e rikuperimit është në dispozicion nga trajnerët e rimëkëmbjes, kolegët dhe rrjetet mbështetëse si miqtë dhe familja.

Një perspektivë e rimëkëmbjes do të thotë të pranosh që procesi i rimëkëmbjes shkon përtej trajtimit dhe vazhdon pasi të ketë përfunduar trajtimi.

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now