Programi Suplementar i Ndihmës për Ushqyerjen

Logoja SNAP

Programi i Ndihmës Suplementare të Ushqimit (SNAP) është një program qeveritar që i ndihmon njerëzit të blejnë ushqimin që u nevojitet për shëndet të mirë. Përfitimet e SNAP mund të përdoren gjithashtu për të blerë fara kopshti. Përfitimet e ushqimit SNAP vendosen në një Lone Star Card dhe pastaj përdoren ashtu si një kartë krediti ose debiti në çdo dyqan që pranon SNAP.

SNAP NUK MUND të përdoret për:

  • duhanit
  • pije alkolike
  • sende që nuk janë ushqim ose pije
  • faturat e mbetura të ushqimit

Mësoni më shumë rreth SNAP

Për të mësuar më shumë rreth kufijve mujorë të të ardhurave dhe si të aplikoni, shkoni te
Përfitimet e ushqimit SNAP

Mbulimi i SNAP

SNAP është në dispozicion për:

  • Familjet dhe individët me të ardhura të ulëta ose pa të ardhura për sa kohë që ata plotësojnë rregullat e programit.
  • Shumica e të rriturve të moshës 18 deri 49 vjeç pa fëmijë në shtëpi mund të marrin SNAP për vetëm 3 muaj në një periudhë 3-vjeçare. Periudha e përfitimit mund të jetë më e gjatë nëse personi punon të paktën 20 orë në javë ose është në një punë ose program trajnimi. Disa të rritur mund të mos duhet të punojnë për të marrë përfitime, të tilla si ata që kanë aftësi të kufizuara ose janë shtatzënë.
  • Shumica e njerëzve nga mosha 16 deri në 59 vjeç duhet të ndjekin rregullat e punës për të marrë përfitime nga SNAP. Këto rregulla përfshijnë që një person duhet të kërkojë një punë ose të jetë në një program pune të aprovuar. Nëse personi është i punësuar, ata nuk mund të lënë pa arsye të arsyeshme.

Nëse keni nevojë për ndihmë…

Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni pyetje në lidhje me aplikimin tuaj, ju lutemi telefononi pa pagesë 2-1-1 ose 877-541-7905. Pasi të zgjidhni një gjuhë, shtypni 2. Stafi mund t’ju ndihmojë nga e hëna në të premte, 8 e mëngjesit deri në 6 pasdite

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now