Kushtet e zakonshme

Dy persona ulen duke biseduar

Të gjithë kemi kohë të këqija dhe ditë të vështira. Të gjithë ndihemi të trishtuar, të shqetësuar dhe të frikësuar ndonjëherë. Për disa njerëz, këto ndjenja zgjidhen vetë dhe janë vetëm të përkohshme. Por për të tjerët, këto ndjenja dhe gjendje shpirtërore mund të zgjasin për periudha të gjata kohore dhe të ndihen të padurueshme.

Disa njerëz kanë përjetuar stresues, tragjedi ose ngjarje traumatike të mëdha që shkaktojnë këto ndjenja negative. Të tjerët mund të kenë një predispozitë, ose tendencë biologjike për të zhvilluar një gjendje të caktuar ose disa kushte. Kushtet e shëndetit mendor ndikojnë në gjendjen shpirtërore, të menduarit dhe sjelljen e një personi deri në pikën ku ndikohen rëndë veprimtaritë dhe cilësia e jetës së tij. Këto gjendje mund të shkaktojnë shumë probleme për ata që i kanë, duke përfshirë tendosjen e rritur të marrëdhënieve, rritjen e stresit, funksionimin e dëmtuar dhe dhimbjen fizike. Kushtet dhe simptomat e tyre mund të ndërhyjnë në marrëdhëniet personale dhe performancën e punës.

Ndoshta ju e njihni dikë që jeton me një gjendje shëndetësore të sjelljes si depresioni, ankthi, ose një çrregullim i përdorimit të substancave, ose ndoshta ju vetë po përjetoni simptoma dhe kërkoni ndihmë. Ne ju ftojmë të eksploroni faqet vijuese që japin një vështrim më të afërt të disa prej kushteve më të zakonshme të shëndetit mendor dhe sigurojnë burime shtesë specifike për gjendjen.

A e dini … 46 %

e amerikanëve do të kenë një gjendje të diagnostikueshme të shëndetit mendor gjatë jetës së tyre 1 ?

Këto janë disa nga gjendjet më të zakonshme të shëndetit mendor, por nuk janë aspak të vetmet që ekzistojnë. Për informacion në lidhje me llojet shtesë të gjendjeve të shëndetit mendor, Kliko këtu Me


Burimet

  1. Kessler, RC, Berglund, P., Demler, O., Jin, R., Merikangas, KR, & Walters, EE (2005). Prevalenca e përjetshme dhe shpërndarjet e moshës së fillimit të çrregullimeve DSM-IV në Replikimin e Anketës Kombëtare të Komorbiditetit. Arkivat e psikiatrisë së përgjithshme, 62 (6), 593-602.
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15939837/

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now