Merrni ndihmë për veten tuaj

Doktori duke buzëqeshur

Marrja e Ndihmës Profesionale

Doktori juaj

Ju mund të flisni me mjekun ose ofruesin e kujdesit parësor për shëndetin tuaj mendor. Bërja e atyre pyetjeve që keni është një pikënisje e mirë për të kërkuar kujdes profesional për shqetësimet e shëndetit mendor. Mjeku juaj mund të ndajë informacione të përgjithshme, të bëjë një shqyrtim fillestar dhe t’ju japë referime tek specialistët e shëndetit mendor.

Gjeni një Ofrues Tuaj

Ju mund të përdorni Gjeni një gjetës të ofruesit tonë.

Gjeni Autoritetin Lokal të Shëndetit Mendor ose Shëndetit të Sjelljes në zonën tuaj nëpërmjet Uebfaqja e Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore të Teksasit, pastaj drejtohuni për të hyrë në shërbimet.

Texas Health and Human Services operon 10 shtete spitale për njerëzit me probleme të shëndetit mendor Me Këto spitale janë të vendosura në të gjithë shtetin.

Kërkoni për lokalin tuaj Qendra e referimit të vlerësimit të shfaqjes së përdorimit të substancave këtu.

Nëse keni sigurim, provoni të telefononi në numrin e shërbimit të klientit që shpesh gjendet në pjesën e pasme të kartës. Shpesh, ata mund të ofrojnë mundësi të shumta në afërsi bazuar në kodin tuaj postar.

Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se disa ofrues mund të kenë lista pritjeje. Nëse e hasni këtë gjatë kërkimit tuaj për një ofrues, mund të bëni blerje për ofrues të tjerë, të përdorni vetë-kujdes gjatë pritjes për datat e takimit dhe më e rëndësishmja, mos hiqni dorë nga kërkimi juaj i ndihmës.

Burimet Federale dhe Shtetërore dhe Organizatat Profesionale

Ekzistojnë gjithashtu burime shtetërore dhe federale të dizajnuara për t’ju ndihmuar të gjeni ofrues të kujdesit shëndetësor dhe shërbime me kosto të ulët. Disa nga burimet shtetërore përfshijnë:

 • Shëndeti dhe Shërbimet Njerëzore të Teksasit (HHS)
  hhs.texas.gov/services/mental-health-substance-use
  HHS ofron shërbime të shëndetit mendor dhe përdorimit të substancave për familjet dhe njerëzit e të gjitha moshave.
 • 2-1-1 Teksas
  www.211texas.org
 • Administrata e Shërbimeve të Abuzimit të Substancave dhe Shëndetit Mendor (SAMHSA)
  www.samhsa.gov
  Për informacion të përgjithshëm mbi shëndetin mendor dhe për të gjetur shërbimet e trajtimit në zonën tuaj, telefononi Linjën e Ndihmës së Referimit të Trajtimit SAMHSA në 1-800-662-HELP (4357) Me SAMHSA gjithashtu ka një Lokalizimi i Trajtimit të Shëndetit të Sjelljes në faqen e saj të internetit që mund të kërkohet sipas vendndodhjes.
 • Aleanca Kombëtare për Sëmundjet Mendore (NAMI)
  www.nami.org/home
  NAMI siguron avokim, edukim, mbështetje dhe ndërgjegjësim publik për individët dhe të dashurit e prekur nga sëmundjet mendore.
 • Shëndeti Mendor Amerikë (MHA)
  www.mhanational.org
  MHA është një organizatë jofitimprurëse e bazuar në komunitet e dedikuar për të adresuar nevojat e atyre që jetojnë me sëmundje mendore dhe promovimin e shëndetit të përgjithshëm mendor të të gjithë amerikanëve.


Nëse jeni duke përjetuar një krizë, kërkoni ndihmë menjëherë!

Zgjidhni nga një listë e Qarqeve më poshtë.


Teksasi 2-1-1

Numri i krizës së Autoritetit Shëndetësor Mendor ose Shëndetit të Sjelljes

hhs.texas.gov/services/mental-health-substance-use/mental-health-crisis-services/
Gjeni LMHA -në tuaj lokale dhe telefononi linjën e tyre të krizës.

Jetëgjatësia kombëtare për parandalimin e vetëvrasjes

Lifeline është një linjë telefonike falas, konfidenciale e krizës, e cila është në dispozicion për të gjithë 24/7. Lifeline lidh telefonuesit me qendrën më të afërt të krizës në rrjetin kombëtar Lifeline. Këto qendra ofrojnë këshillime për kriza dhe referime për shëndetin mendor. Njerëzit që janë të shurdhër, të vështirë për të dëgjuar, ose kanë humbje dëgjimi mund të kontaktojnë Lifeline nëpërmjet TTY duke dialing 711 dhe pastaj 988.

Linja e tekstit të krizës

Linja telefonike e Krijimit të Krizave është në dispozicion 24/7. Linja e Tekstit të Krizave i shërben kujtdo, në çdo lloj krize, duke i lidhur ata me një këshilltar për krizat i cili mund të sigurojë mbështetje dhe informacion.

Vija e Krizave të Veteranëve

Linja e Krizës së Veteranëve është një burim falas, konfidencial që lidh veteranët 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë me një reagues të trajnuar. Shërbimi është në dispozicion për të gjithë veteranët, edhe nëse ata nuk janë të regjistruar në VA ose të regjistruar në kujdesin shëndetësor VA. Njerëzit që janë të shurdhër, me vështirësi në dëgjim ose që kanë humbje dëgjimi mund të telefonojnë 1-800-799-4889 Me

Gjeni një ofrues

Qendra eLearning

Vizitoni tonën Qendra eLearning e Shëndetit të Sjelljes për më shumë burime se si të ndihmoni veten dhe të tjerët me kushte shëndetësore të sjelljes.

Shkoni te Qendra eLearning

Vendosja nëse Ofruesi i Trajtimit ose Shëndeti Mendor
Profesionale është e drejtë për ju.


Trajtimi funksionon më mirë kur keni një marrëdhënie të mirë me siguruesin e shëndetit tuaj mendor. Sidoqoftë, përpjekja për të kuptuar nëse dikush është një përshtatje e mirë për ju para se takimi i parë të jetë i ndërlikuar. Helpfulshtë e dobishme të keni një listë pyetjesh të gatshme për ofruesit e mundshëm të shëndetit mendor për t’ju dhënë një ide nëse ato janë apo jo të përshtatshme për ju. Pas pyetjeve të përgatitura mund t’ju japë gjithashtu informacion në lidhje me pagesën, etj. Disa pyetje të dobishme përfshijnë:

 • A keni përvojë kur trajtoni dikë me problemet e mia? Nëse po, çfarë / sa përvojë?
 • Cila është qasja juaj për të trajtuar dikë me problemet e mia?
 • Sa zgjat zakonisht ky lloj trajtimi?
 • Çfarë sigurimi pranoni?
 • A ofroni një shkallë të pagës rrëshqitëse?
 • Cilat janë tarifat tuaja?

Instituti Kombëtar i Shëndetit Mendor (NIMH) ka një fletë informacioni falas që gjithashtu mund të ndihmojë: Marrja nën kontroll e shëndetit tuaj mendor: Këshilla për të folur me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now