Shëndeti Mendor Wellness

Person holding up hands in shape of a heart

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, mirëqenia mendore përcaktohet si “një gjendje e mirëqenies në të cilën individi realizon aftësitë e tij ose të saj, mund të përballojë streset normale të jetës, të punojë në mënyrë produktive dhe të frytshme dhe është në gjendje të bëjë një kontribut për komunitetin e tij ose të saj. ”

Shëndeti mendor përshkruan mirëqenien emocionale, psikologjike dhe shoqërore të dikujt. Shëndeti ynë mendor ndikon në zakonet tona të ngrënies, nivelin e aktivitetit fizik, sjelljet e përdorimit të substancave dhe në mënyrën se si mendojmë, ndiejmë dhe përballojmë situata të vështira. Ne hasim shëndetin mendor çdo ditë. Shëndeti mendor i një personi është po aq i rëndësishëm sa shëndeti i tij fizik, dhe kushtet e shëndetit mendor janë po aq reale sa sëmundjet fizike. Importantshtë e rëndësishme ta keni parasysh këtë gjatë bisedave dhe bashkëveprimeve tuaja me të tjerët.

Shendeti mendor

Shëndeti mendor përbëhet nga një mirëqenie emocionale, sociale dhe psikologjike. Të kesh shëndet mendor pozitiv është i vlefshëm dhe i dobishëm në shumë mënyra, duke përfshirë:

 • Përmirësimi i shëndetit tuaj fizik
 • Përballimi i stresit dhe situatave të vështira
 • Marrëdhëniet e mira shoqërore
 • Të jesh më elastik ose të rikuperosh më lehtë nga situatat e vështira
 • Ndiheni më të lumtur dhe më të përmbushur

Ashtu si shëndeti fizik, një gjë e mirë për shëndetin mendor është se me disa punë, ju mund ta përmirësoni atë! Ka shumë gjëra që mund të bëni për të punuar në zhvillimin e shëndetit mendor më pozitiv. Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për të ndihmuar në përmirësimin e shëndetit tuaj mendor.

 • Qendro pozitiv
 • Jini fizikisht aktiv
 • Lidhu me të tjerët
 • Vendosni se çfarë ju jep qëllimi dhe ndiqeni atë
 • Flini shumë
 • Shikoni dhe praktikoni aftësitë e reja të përballimit
 • Meditoni ose praktikoni vetëdijen
 • Mos kini frikë të kërkoni ndihmë profesionale kur keni nevojë për të

Përpjekja për të qëndruar i shëndetshëm mendërisht mund të jetë e vështirë dhe nuk funksionon gjithmonë, veçanërisht gjatë periudhave të stresit ose pikëllimit të lartë. Shikoni këto kushte të zakonshme të shëndetit mendor për të mësuar më shumë.

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now