Veteranët

busti i sipërm i personit i veshur me veshje camo në gjysmën e majtë dhe veshje civile në gjysmën e djathtë

Sfida e guvernatorit të Teksasit për të parandaluar vetëvrasjet e veteranëve

Komisioni i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore (HHSC), në emër të Zyrës së Guvernatorit, udhëheq përpjekjet e Teksasit për të realizuar Strategjinë Kombëtare për Parandalimin e Vetëvrasjeve të Veteranëve (Strategjia Kombëtare). Sfida e Guvernatorit avancon një metodë të shëndetit publik për parandalimin e vetëvrasjes duke bashkuar palët e interesuara nga i gjithë shteti për të identifikuar veprimet dhe për të marrë masa për të parandaluar vetëvrasjet e veteranëve. Ekipi i Governor’s Challenge merr mbështetje nga Departamenti Amerikan i Çështjeve të Veteranëve (VA) dhe Administrata e Shërbimeve të Abuzimit me Substancat dhe Shëndetit Mendor (SAMHSA) e cila përfshin asistencën teknike, konsultimin me ekspertët e çështjeve dhe ndarjen e praktikave më të mira dhe risive me ekipe të tjera në mbarë vendin.

Për më shumë informacion rreth parandalimit të vetëvrasjes veterane, ju lutem vizitoni faqen e VA-së duke përdorur këtë link.

Nëse ju, ose një veteran për të cilin jeni të shqetësuar, jeni në krizë ju lutem telefononi Linjën e Krizës së Veteranëve (1-800-273-8255, shtypni 1) ose kliko imazhin, më poshtë.

Portali GC Training Portal (Governor’s Challenge) është një pikë hyrëse e vetme e bazuar në web për ekipin GC dhe partnerët e saj në sistemin e menaxhimit të të mësuarit të PsychArmor. Portali GC ofron akses në një menu të caktuar të trajnimeve online të PsychArmor, si dhe lidhje me trajnimet jashtë vendit nëpërmjet VA dhe Qendrës së Zhvillimit të Arsimit. Mësoni më shumë informacion rreth portalit dhe si të hyni këtu.

Nëse jeni në krizë të menjëhershme, telefononi Linjën e Krizës së Veteranëve1-800-273-8255 dhe shtypni 1 , dërgoni sms në 838255, ose bisedoni online në VeteransCrisisLine.net/Chat.

Së shpejti, Teksasi do të ketë popullsinë më të madhe të veteranëve në vend. Ka një gamë të gjerë shqetësimesh për shëndetin e sjelljes që mund të prekin veteranët, duke përfshirë ankthin, depresionin, çrregullimin post-traumatik të stresit dhe dëmtimin traumatik të trurit.

Për fat të mirë, ka shumë burime të projektuara posaçërisht për të përmbushur nevojat e veteranëve që përballojnë këto vështirësi.

Për më shumë informacion mbi shëndetin mendor të veteranëve, ju lutemi telefononi ose vizitoni:

Çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD) dhe dëmtimi traumatik i trurit (TBI):

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now