Programi i Sigurimit Shëndetësor të Fëmijëve

Logoja e CHIP -it

Programi i Sigurimit të Shëndetit të Fëmijëve (CHIP) është krijuar për familjet që fitojnë shumë para për t’u kualifikuar Medicaid por nuk ka mundësi të blejë sigurime shëndetësore private. Për t’u kualifikuar për CHIP, një fëmijë duhet të jetë 18 vjeç ose më i ri, një banor i Teksasit dhe një qytetar amerikan ose banor i përhershëm ligjor.

Tarifat e regjistrimit në CHIP dhe bashkë-pagesa

Tarifat e regjistrimit në CHIP dhe bashkë-pagesa bazohen në numrin e njerëzve në familje dhe të ardhurat dhe pasuritë e familjes. Tarifat e regjistrimit nuk janë më shumë se 50 dollarë në vit për të gjithë fëmijët në familje. Disa familje nuk paguajnë asnjë tarifë regjistrimi. Bashkëpagimet për vizitat dhe recetat e mjekut variojnë nga 3 deri në 5 dollarë për familjet me të ardhura më të ulëta dhe 20 deri në 35 dollarë për familjet me të ardhura më të larta.

Nënat e ardhshme gjithashtu mund të aplikojnë Mbulimi periferik i CHIP Me

Mësoni më shumë rreth CHIP dhe Mbulimit Medicaid për Fëmijë

Për të mësuar më shumë rreth kufijve mujorë të të ardhurave dhe si të aplikoni, shkoni te
Udhëzime mbi të ardhurat për CHIP/Medicaid për fëmijë

CHIP dhe Mbulimi Medicaid i Fëmijëve

CHIP dhe Medicaid për Fëmijë mbulojnë të dy shërbimet e nevojshme për t’i mbajtur fëmijët të shëndetshëm, përfshirë:

  • Vizitat dentare, pastrimet dhe mbushjet
  • Provimet e syve dhe syzet
  • Zgjedhja e mjekëve, kontrollet e rregullta dhe vizitat në zyra
  • Barna me recetë dhe vaksina
  • Aksesi tek specialistët mjekësorë dhe kujdesi i shëndetit mendor
  • Kujdesi dhe shërbimet spitalore
  • Pajisjet mjekësore, rrezet X dhe testet laboratorike
  • Trajtimi i nevojave të veçanta shëndetësore
  • Trajtimi i kushteve para-ekzistuese

Nëse keni nevojë për ndihmë…

Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni pyetje në lidhje me aplikimin tuaj, ju lutemi telefononi pa pagesë 2-1-1 ose 877-541-7905. Pasi të zgjidhni një gjuhë, shtypni 2. Stafi mund t’ju ndihmojë nga e hëna në të premte, 8 e mëngjesit deri në 6 pasdite

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now