Sherbimet sociale

pamja e sipërme e kutisë së ushqimeve të dhuruara zakonisht ushqime të konservuara dhe mallra të thata që mbahen nga një person dhe një person tjetër që mban kanaçe sipër

Shteti i Teksasit ofron shërbime sociale për të ndihmuar në përmbushjen e nevojave (të tilla si ndihma ushqimore dhe strehimi) dhe ofron ndihmë tjetër (p.sh. të aplikoni për papunësi, përfitime SSI, etj.) Për banorët e Teksasit. 2-1-1 Teksas është një burim shtetëror për gjetjen dhe hyrjen në disa nga këto shërbime dhe ndihmë.

Shumë burime janë në dispozicion për Texans me shqetësime të shëndetit mendor dhe të sjelljes. Kjo perfshin Medicaid dhe shërbimeve përmes autoriteteve tuaja lokale të shëndetit mendor dhe të sjelljes (LMHAs / LBHAs). Këto janë vende të shkëlqyera fillestare kur jeni duke kërkuar kujdes shëndetësor mendor dhe të sjelljes ose jeni vlerësuar me sëmundje mendore. Ju mund të përdorni këto burime nëse nuk keni sigurim ose sigurim të financuar publikisht ose privatisht.

Ju lutemi telefononi për të mësuar se çfarë shërbimesh ofron LMHA juaj lokale dhe për të zbuluar nëse jeni i kualifikuar. Ata ofrojnë shërbime bazuar në qarkun. Për të gjetur shërbime, duhet të dini se në cilin qark jetoni. Nëse e dini në cilin qark jetoni, mund të vizitoni Shërbimet shëndetësore dhe njerëzore të Teksasit faqe në internet për të gjetur LMHA ose LBHA.

Ju gjithashtu mund të eksploroni shërbimet sociale në dispozicion të shtetit në faqet vijuese:

Talk to Someone Now Bisedoni me dikë tani Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Teksti

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now