Програма за здравствено осигурување на деца

Лого на чип

Програмата за здравствено осигурување на децата (CHIP) е наменета за семејства кои заработуваат премногу пари за да се квалификуваат Медициден но не можат да си дозволат да купат приватно здравствено осигурување. За да се квалификува за CHIP, детето мора да има 18 години или помладо, жител на Тексас и државјанин на САД или законски постојан жител.

Надоместоци и партиципација за запишување на CHIP

Такси за запишување и партиципација на CHIP се засноваат на бројот на луѓе во семејството и на приходите и имотот на семејството. Уписите не се повеќе од 50 УСД годишно за сите деца во семејството. Некои семејства не плаќаат такса за запишување. Партиципација за посети на лекар и рецепти се движи од 3 до 5 американски долари за семејства со пониски примања и 20 до 35 долари за семејства со повисоки примања.

Идните мајки исто така можат да аплицираат за Перинатална покриеност со CHIP.

Дознајте повеќе за CHIP и детско покритие со лекови

За да дознаете повеќе за месечните ограничувања на приходот и како да аплицирате, одете на
Упатства за приходи за CHIP / Детска медицинска помош

Опфаќање CHIP и детски медицински третман

CHIP и Детската медицинска помош ги опфаќаат услугите потребни за да ги одржат децата здрави, вклучително:

  • Стоматолошки посети, чистење и пломби
  • Прегледи за очи и очила
  • Избор на лекари, редовни прегледи и посети на канцеларија
  • Лекови на рецепт и вакцини
  • Пристап до медицински специјалисти и грижа за ментално здравје
  • Болничка нега и услуги
  • Медицински материјали, Х-зраци и лабораториски тестови
  • Третман на посебни здравствени потреби
  • Третман на веќе постоечки состојби

Ако ви треба помош…

Ако ви треба помош или имате прашања во врска со вашата апликација, јавете се на бесплатниот телефон 2-1-1 или 877-541-7905. Откако ќе изберете јазик, притиснете 2. Персоналот може да ви помогне од понеделник до петок, од 8 до 18 часот

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now