Програма за дополнителна помош во исхраната

Лого на SNAP

Програмата за дополнителна помош во исхраната (СНАП) е владина програма што им помага на луѓето да купат храна што им е потребна за добро здравје. Предностите на СНАП може да се користат и за купување семе од градина. Бенефициите за храна од SNAP се ставаат на Lone Star Card и потоа се користат исто како кредитна или дебитна картичка во која било продавница што прифаќа SNAP.

SNAP НЕ МОANЕ да се користи за:

  • тутун
  • алкохолни пијалоци
  • предмети што не се храна или пијалок
  • неподмирени сметки за храна

Дознајте повеќе за SNAP

За да дознаете повеќе за месечните ограничувања на приходот и како да аплицирате, одете на
Придобивки од храна SNAP

Покриеност на СНАП

SNAP е достапен за:

  • Семејства и индивидуи со ниски примања или приходи се додека ги исполнуваат правилата на програмата.
  • Повеќето возрасни на возраст од 18 до 49 години, без деца во домот, можат да добијат SNAP само 3 месеци во период од 3 години. Периодот на бенефиции може да биде подолг ако лицето работи најмалку 20 часа неделно или е на работа или програма за обука. Некои возрасни можеби не треба да работат за да добијат бенефиции, како што се оние кои имаат попреченост или се бремени.
  • Повеќето луѓе на возраст од 16 до 59 години мора да ги следат правилата за работа за да добијат бенефиции од СНАП. Овие правила вклучуваат дека едно лице мора да бара работа или да биде во одобрена програма за работа. Ако лицето е вработено, не може да се откаже без добра причина.

Ако ви треба помош…

Ако ви треба помош или имате прашања во врска со вашата апликација, ве молиме јавете се бесплатно 2-1-1 или 877-541-7905. Откако ќе изберете јазик, притиснете 2. Персоналот може да ви помогне од понеделник до петок, од 8 до 18 часот

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now