Брзи врски и други ресурси


Медицид линкови

За да видите дали ги исполнувате условите за Medicaid, користете го Проверка на подобност на Medicaid

Постојат два начина да аплицирате за Medicaid:

 1. Преку сојузната држава Тексас на YourTexasBenefits.com
 2. Преку Пазар за здравствено осигурување

Можете исто така да користите YourTexasBenefits.com да аплицирате за различни други програми, вклучувајќи:

 • Предности на храна СНАП
 • Програма за здравствено осигурување на децата (CHIP)
 • Програми за заштеди на Медикер
 • Привремена помош за непотребни семејства (TANF) Парична помош
 • Здравствени услуги на жените
 • Услуги за долготрајна нега
 • Помош при катастрофи
 • Семејно насилство
 • Поддршка за бременост
 • Даночна помош

Други ресурси

Ве молиме имајте предвид, оваа страница не е наменета да биде исцрпна за сите социјални услуги достапни во Тексас. Се однесува на Тексас 2-1-1 за какви било други дополнителни потреби за социјални услуги.

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now