Социјални услуги

надземна глетка на кутијата со најчесто донирана храна конзервирана храна и сува стока што ја држи едно лице, а друго лице што држи лименка горе

Државата Тексас нуди социјални услуги за да им помогне во задоволувањето на потребите (како што се помош за храна и домување) и нуди друга помош (т.е. аплицирање за невработеност, надоместоци за SSI и сл.) На жителите на Тексас. 2-1-1 Тексас е државен ресурс за лоцирање и пристап до некои од овие услуги и помош.

Многу ресурси се достапни за Тексанците со здравствени проблеми во однос на менталното однесување. Овие вклучуваат Медициден и услуги преку вашето локално тело за ментално здравје и здравствено однесување (ЛМХА / ЛБХА). Овие се одлични почетни места кога барате ментална и здравствена заштита во однесувањето или сте биле оценети со ментална болест. Можете да пристапите до овие ресурси без разлика дали немате осигурување или јавно или приватно финансирано осигурување.

Ве молиме јавете се за да дознаете кои услуги ги нуди вашата локална LMHA и дознајте дали ги исполнувате условите. Тие обезбедуваат услуги засновани на округот. За да најдете услуги, треба да знаете во која област живеете. Ако знаете во која област живеете, можете да ја посетите Здравје и човечки услуги во Тексас веб-страница за да ги пронајдете вашите LMHA или LBHA.

Можете исто така да ги истражите достапните државни социјални услуги на следниве страници:

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now