Ветерани

горниот дел од торзото на лицето облечен во камо облека од левата половина и цивилна облека од десната половина

Предизвик на гувернерот на Тексас да ги спречи самоубиствата на ветераните

Комисијата за здравствени и човечки услуги (HHSC), во име на Канцеларијата на гувернерот, ги води напорите на Тексас за спроведување на Националната стратегија за спречување на самоубиства на ветерани (Национална стратегија). Предизвикот на гувернерот го унапредува пристапот на јавното здравство за спречување на самоубиства со здружување на засегнатите страни од целата држава за да идентификуваат активности и да преземат чекори за да се спречат самоубиствата на ветераните. Тимот за предизвик на гувернерот добива поддршка од Министерството за ветерани на САД (VA) и Администрацијата за злоупотреба на супстанции и ментално здравје (SAMHSA), која вклучува техничка помош, консултации со експерти за темата и споделување на најдобрите практики и иновации со други тимови низ целиот свет. нацијата.

За повеќе информации за превенција од самоубиство на ветеран, посетете ја веб-страницата на VA користејќи ја оваа врска .

Ако вие, или ветеран за кој сте загрижени, сте во криза, ве молиме јавете се на кризната линија за ветерани (1-800-273-8255, притиснете 1) или кликнете на сликата подолу.

Тековни и претходни учесници во предизвикот на гувернерот


Наведени се сегашните и претходните учесници во Предизвикот на гувернерот. Многу од овие субјекти обезбедуваат ресурси за ветераните и нивните семејства, директно или индиректно.

Порталот за обука на GC (Предизвик на гувернерот) е веб-базирана, единствена точка за влез за тимот на GC и неговите партнери во системот за управување со учењето на PsychArmor. Порталот GC обезбедува пристап до поставеното мени на онлајн обуките на PsychArmor, како и линкови до обуки надвор од локацијата преку VA и Центарот за развој на образованието. Дознајте повеќе информации за порталот и како да пристапите овде .

Ако сте во непосредна криза, јавете се на кризата за ветерани на криза на 1-800-273-8255 и притиснете 1, текст до 838255 , или разговарајте преку Интернет на VeteransCrisisLine.net/Chat На

Наскоро, Тексас ќе има најголема популација ветерани во нацијата. Постои широк спектар на здравствени проблеми во однесувањето што можат да влијаат на ветераните, вклучително и вознемиреност , депресија , посттрауматско стресно нарушување , и трауматска повреда на мозокот На

За среќа, постојат многу ресурси дизајнирани специјално за да ги задоволат потребите на ветераните кои се справуваат со овие тешкотии.

За повеќе информации за менталното здравје на ветераните, ве молиме јавете се или посетете:

Пост-трауматско нарушување на стресот (ПТСН) и трауматски повреди на мозокот (ТБИ):

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now