Популации

Луѓе кои шетаат во парк. Двојка со количка. Виша двојка во преден план. Двојка со куче во позадина.

Има многу ресурси кога станува збор за менталното здравје. Честопати е тешко да се ограничат овие ресурси на оние што се применливи за одредена личност. Страниците наведени подолу се наменети да им помогнат на луѓето да најдат ресурси и информации специфични за нив. Некои групи, особено, страдаат од лоши резултати на менталното здравје со поголеми стапки поради фактори како културна стигма околу барањето помош, непристапност до висококвалитетна здравствена заштита, малцински стресови и дискриминација.

Важно е поединците што припаѓаат на овие групи да можат да најдат даватели на услуги со соодветна обука и експертиза за работа со нивната специфична популација и ресурси развиени имајќи ги предвид нивните потреби.

Оваа листа не е сеопфатна, но обезбедува на неколку од поголемите групи на население корисни ресурси за добивање на помош од ментално здравје што можеби им е потребна.

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now