Информации за законодавство

Законодавство поврзано со менталното здравје

  • Законодавството поврзано со менталното здравје може да биде огромно и збунувачко. За среќа, постојат агенции како оние подолу кои го олеснија пребарувањето, пронаоѓањето и читањето на актуелното законодавство поврзано со менталното здравје во Тексас. Користење на Онлајн ресурс на законодавниот дом на Тексас да го следи законодавниот дом на Тексас.


Вести за претстојните законодавни седници

  • „Меѓу бројните теми поврзани со здравствената заштита, Претставничкиот дом на Тексас за време на привремената„ исклучена “година во 2020 година ќе го проучи здравствениот систем во однесувањето на државата, спречувањето на трговијата со деца и ефектот на технологијата и„ големите податоци “врз осигурувањето. ”


Застапување

  • Доколку сте заинтересирани за застапување, NAMI има билтен и систем за предупредување за кој може да се регистрирате за да бидете во тек со начините за вклучување.


Извори на јавна политика во Тексас


Ресурси на националната јавна политика

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now