Координативен совет за државно здравје во однесувањето

Разновидна група луѓе заедно

Координативен совет за државно здравје во однесувањето развива, ажурира и надгледува спроведување на Стратешки план за однесување на здравјето на Тексас низ целата држава која прикажува координиран напор за решавање на здравствените празнини во однесувањето во услугите и системите.

Домашниот Бил (HB) 1, 84-та законодавна власт, редовна сесија, 2015 година, (член IX, Дел 10.04) го формираше Координативниот совет за здравствено однесување во целата држава (SBHCC). SBHCC е составен од претставници на државни агенции или институции за високо образование кои добиваат општи приходи за здравствени услуги во однесувањето. Во 2019 година, SBHCC беше кодифициран во владиниот законик, поглавје 531.

SBHCC е основан за да обезбеди стратешки државен пристап кон здравствените услуги во однесувањето. Основните должности на SBHCC вклучуваат:

 • Развивање и следење на спроведувањето на петгодишниот стратешки план за здравствено однесување во целата држава
 • Развијте годишни координирани предлози за трошоци за здравствено однесување во целата држава
 • Годишно објавувајте ажуриран попис на здравствени програми и услуги во однесувањето кои се финансирани од државата

Иако Комисијата за здравствени и човечки услуги (HHSC) ги надгледува операциите на SBHCC, функциите и должностите на SBHCC се прошируваат според надлежноста на HHSC со споделена одговорност пред раководителите на агенциите и институциите за високо образование, кои се состојат од SBHCC, и на крајот, законодавниот дом на Тексас.

Погледнете ги тековните информации за Време на состаноци на Сојузниот координативен совет за однесување во државното здравје и други најнови случувања на советот.

Членови

 • Брук Бостон, директор за програми
  Одделот за домување и работи на заедницата во Тексас

 • Скот Елерс, директор за подобрување на јавната одбрана
  Повеќе информации
  Канцеларија за судска администрација / Комисија за одбрана на Тексас од сиромашните

 • Ендрју Фридрихс, Администратор на програми за правда
  Канцеларијата на гувернерот

 • Соња Гејнс, заменик извршен комесар за здравствено однесување и услуги за ИДД
  Повеќе информации
  Комисија за здравство и човечки услуги

 • Стивен Глазиер, главен оперативен директор
  Центар за здравствена наука на Универзитетот во Тексас – Хјустон

 • Сиднеј Минерли, директор, Канцеларија за анализа на податоци и специјални проекти за DSHS
  Повеќе информации
  Стејт департмент за државни здравствени услуги

 • Д -р Блејк Харис, директор на Одделот за ментално здравје на ветерани
  Повеќе информации
  Комисија за ветерани во Тексас

 • Ненси Тревињо, д-р, директор на Тексас Техничко ментално здравје иницијатива
  Центар за здравствени науки на Универзитетот Тексас Техника

 • Елизабет Кромреи, директор за услуги, услуги за заштита на деца
  Повеќе информации
  Оддел за семејни и заштитни услуги

 • Скот Шалчлин, заменик извршен комесар, систем за здравствена и специјална нега
  Повеќе информации
  Комисија за здравство и човечки услуги

 • Роксан Лакеј, координатор за специјални проекти
  Канцеларијата за граѓански обврски во Тексас

 • Александар Комсуди, Грант адвокат и администратор
  Повеќе информации
  Апелационен суд за кривични дела

 • Ешли О’Нил, училишна координаторка за ментално здравје на училиште за глуви во Тексас
  Повеќе информации
  Texas School for the Deaf

 • Johnон Монк, административен службеник
  Совет за здравствени професии (што го претставува Државниот одбор на стоматолошки испитувачи, Државниот одбор за фармација на Тексас, Државниот одбор на ветеринарни медицински испитувачи, Одборот за оптометрија во Тексас, Медицинскиот одбор на Тексас и Медицинскиот одбор на Тексас)

 • Бритни Николс, административен директор, Оддел за психијатрија и медицина на однесување
  Повеќе информации
  Центар за здравствена наука на Универзитетот во Тексас – Тајлер

 • Еван Нортон, Psy.D., директор за интегриран третман
  Одделение за малолетничка правда во Тексас

 • Јонас Шварц, програмски менаџер, Одделение за стручна рехабилитација
  Повеќе информации
  Комисија за работна сила во Тексас

 • Стејси Силверман, д -р, заменик -помошник комесар, Одделение за академски квалитет и работна сила
  Координативен одбор за високо образование во Тексас

 • Луан Јужна, извршен директор
  Конзорциум за грижа за ментално здравје на дете во Тексас

 • Робин Сонтхајмер, директор за психолошко здравје, канцеларија на државниот хирург за воениот оддел во Тексас
  Воен оддел на Тексас

 • Кристи Тејлор, извршен директор
  Врховен суд во Тексас – Судска комисија за ментално здравје

 • Вилијам Тарнер, службеник за информации од јавен карактер
  Повеќе информации
  Комисија за стандарди во затвор во Тексас

 • Julули Вејман, менаџер за ментално и бихевиорално здравје, меѓу -агенциски врски
  Агенција за образование во Тексас

 • Брендон Вуд, извршен директор
  Комисија за стандарди во затвор во Тексас

 • Април Замора, директор на одделот за враќање и интеграција
  Одделение за кривична правда во Тексас – Казнено поправна служба во Тексас за сторители на кривични дела со медицински или ментални нарушувања

 • Крис Варади, врсник од врсници до врсници
  Тексас комисија за спроведување на законот

 • Трина Ита, главен стратег за здравје во однесувањето за DFPS
  Повеќе информации
  Оддел за семејни и заштитни услуги

 • Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

  Call

  Choose from a list of Counties below.

  Search by city or zip code.


  Click to Text

  Text

  Text HOME to 741741
  Talk to Someone Now