Ресурси

На оваа страница, ќе најдете ресурси кои ќе ви помогнат да бидете повеќе информирани за здравјето на однесувањето преку корисни веб-страници, обуки, презентации и водичи за ресурси. Изберете ја секоја врска подолу за да дознаете повеќе за одредена тема.


Обуки

центар за учење

Овој ресурсен центар е дизајниран да ве опреми со знаење, ресурси и чувство на надеж за иднината – за себе или за некој друг за кој се грижите.

Проверете го нашиот центар за е -учење за да дознаете повеќе за вообичаените здравствени состојби во однесувањето.

Модули за свесност за здравјето во однесувањето

На Комисија за здравствени услуги на Тексас (HHSC) обезбедува серија модули, Бихевиористичка свест за здравјето, која опфаќа различна тема за ментално здравје или однесување. Модулите даваат информации за симптомите, третманот, закрепнувањето и многу повеќе.

Обуки за прва помош во менталното здравје (МХФА)

Прва помош за ментално здравје е курс за обука засновано на вештини, кој ги учи учесниците за прашања поврзани со менталното здравје и употребата на супстанции. Постојат курсеви за возрасни, млади и тинејџери достапни и во лице и во виртуелен формат. Локалните власти за ментално здравје и однесување наведени подолу им нудат МХФА на вработените во независниот училишен округ, вработените во високообразовните институции и членовите на заедницата. Обуката за МЗДП е бесплатна за вработените во ИСД и вработените во високообразовните институции. Сите други може да направат трошок. Ве молиме користете ги информациите за контакт подолу за дополнителни информации.

За да барате обуки во ваша близина или претстојни обуки, ве молиме користете го списокот со понуди за курсеви за прва помош за ментално здравје (xlsx) .

Грижа информирана за траума

Грижата информирана за траума е суштински дел од ефективната поддршка и услуги за ментална и бихевиорална здравствена состојба. Секој може да научи за влијанието на траумата и да стане информиран за траумата.

За дополнителни информации за грижата информирана за трауми, посетете ја страницата:


HHS Известување за практики на приватност

Изјава за приватност и безбедност на веб -страница на HHS

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now