Заеднички услови

Двајца седнат и разговараат

Сите имаме лоши времиња и тешки денови. Сите понекогаш се чувствуваме тажно, вознемирено и исплашено. За некои луѓе, овие чувства се решаваат сами од себе и се само привремени. Но, за другите, овие чувства и расположенија можат да траат подолго време и да се чувствуваат неподносливо.

Некои луѓе доживеале големи стресови, трагедии или трауматски настани што ги активираат овие негативни чувства. Другите може да имаат биолошка предиспозиција или склоност да развијат одредена состојба или неколку состојби. Условите за ментално здравје влијаат на расположението, размислувањето и однесувањето на една личност до степен кога сериозно влијаат врз неговите активности и квалитетот на животот. Овие состојби можат да предизвикаат многу проблеми за оние што ги имаат, вклучувајќи зголемено оптоварување на односите, зголемен стрес, нарушено функционирање и физичка болка. Состојбите и нивните симптоми можат да се мешаат во личните односи и работните перформанси.

Можеби познавате некој што живее со здравствена состојба во однесувањето, како депресија, анксиозност или нарушување на употребата на супстанции, или можеби вие самите чувствувате симптоми и барате помош. Ве покануваме да ги истражите следните страници кои подетално разгледуваат некои почесто искусни состојби на ментално здравје и обезбедуваат дополнителни ресурси специфични за состојбата.

Дали знаеше… 46 %

на Американците ќе имаат дијагноза на состојба на ментално здравје во текот на нивниот живот 1 ?

Ова се некои од најчесто искусните состојби на менталното здравје, но во никој случај не се единствените што постојат. За информации за дополнителни видови на состојби на менталното здравје, Кликни тука На


Извори

  1. Кеслер, РЦ, Берглунд, П., Демлер, О., ,ин, Р., Мерикангас, КР и Волтерс, ЕЕ (2005). Преваленца доживотно и распределба на возраста на нарушувања на ДСМ-IV во Националната репликација на анкетата за коморбидитет. Архиви на општа психијатрија, 62 (6), 593-602.
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15939837/

Talk to Someone Now Зборувај со некој сега Talk to Someone Now

Call

Choose from a list of Counties below.

Search by city or zip code.


Click to Text

Text

Text HOME to 741741
Talk to Someone Now